Wil je een tuin waarin je kunt genieten van vogels en vlinders om je heen?

Een tuin waarin je ’s ochtends ontbijt en ’s avonds eet met familie, vrienden of in alle rust alleen?

Waarin je je eigen kruiden plukt of fruit en groenten oogst?

top

 

 

 

ONTWERP EN ADVIES

Jacinta Hoogland ontwerpt tuinen waar vogels graag nestelen en waar vlinders, bijen en hommels nectar en stuifmeel vinden. Een tuin met in elk seizoen bloeiende én eetbare planten. In een tuin van Jacinta eet je in én uit je tuin! Omringd door planten in geuren en kleuren. Ook voor kinderen is het goed toeven in zo’n natuurvriendelijke tuin. Het brengt ze spelenderwijs in contact met natuur dichtbij huis.
Ook geeft Jacinta beplantingsadvies en onderhoudt ze tuinen op milieu- en natuurvriendelijke wijze. Daar is zij consequent in.

Samen met jou ontwerpt zij je tuin. Een grote villatuin, een kleine stadstuin of een vrolijke geveltuin. Strak, weelderig of organisch. En als jij dat wenst een tuin die makkelijk is in onderhoud.

top

 

 

 

DE NATUURVRIENDELIJKE TUIN

In een natuurvriendelijke tuin wordt er rekening gehouden met vogels en vlinders dichtbij huis. Met stuifmeel- en nectarhoudende planten worden vlinders, bijen en hommels aangetrokken. Hagen, struiken en bomen bieden vogels gelegenheid om er te nestelen en hun jongen groot te brengen. Met hun levendigheid maken zij een tuin extra aantrekkelijk!

top

 

 

 

ETEN UIT DE TUIN

Wil je zelf kruiden en groenten kweken? Op een vierkante meter kunnen al heel wat kruiden staan! Ook zijn de bloemen en bladeren van veel vaste planten eetbaar. Ze geven geur en kleur aan de salade en de pasta. Alles smaakt beter met kruiden uit je eigen tuin!

top

 

 

 

DE GEVELTUIN

Tegels eruit en planten erin. Van een geveltuin fleurt de hele straat op. Het maakt thuiskomen nog leuker! Jacinta helpt je graag met het maken van je eigen kleine paradijsje in de stad.

top

 

 

 

LOKAAL EN DUURZAAM

Een natuurvriendelijke tuin eindigt in Jacinta’s beleving niet bij het gebruik van de juiste planten en nestelgelegenheid voor vogels. Ook materiaalgebruik speelt een rol. Voor het terras en de paden gebruikt ze bijvoorbeeld gebakken- of betonklinkers uit Nederland en Belgisch hardsteen, omdat de transportafstand kort is. Voor een schutting of vlonder gebruikt ze Europese hardhoutsoorten. Géén tropisch hardhout. Zij koopt bewust bij kleine lokale bedrijven, omdat het contact met de ondernemers direct en persoonlijk is. Hierdoor leveren ook zij een positieve bijdrage aan de leefomgeving.

top

 

 

 

NATUURVRIENDELIJK TUINONDERHOUD

Een gezonde bodem is een belangrijke voorwaarde voor planten om optimaal te kunnen groeien. In de bodem leven talloze bodemdiertjes, zoals wormen en insecten, maar ook bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Samen zorgen zij voor de voedselkringloop waarbij afgestorven dierlijk en plantaardig materiaal wordt omgezet in voedsel voor planten. Met hun activiteiten zorgen de bodemdiertjes ook voor een goede structuur van de grond, waarin zuurstof kan doordringen en water wordt vastgehouden. Het blad dat in het najaar van de bomen valt, levert voedsel en biedt schuilgelegenheid. In de uitgebloeide plantenstengels kunnen insecten overwinteren. Insecten zijn onmisbaar in een tuin. Ze trekken bovendien roofinsecten, spinnen en vogels aan die op hun beurt weer van de insecten leven. Zo ontstaat er na verloop van tijd een natuurlijk evenwicht voor planten en dieren in de tuin.

top

 

 

 

ERVARING EN OPLEIDING

In 1995 ontwaakte in Jacinta de natuurliefhebber. Zij volgde een opleiding Groot Groen met het accent op ecologisch beheer. Tijdens de opleiding werkte ze bij Landschapsbeheer Haarlem in een landschapsonderhoudsploeg op landgoederen en in natuurgebieden. Als coördinator bij de Stichting Ecologisch Beheer plande ze de werkzaamheden, werkte nieuwe vrijwilligers in en onderhield het contact met de opdrachtgevers. Daarna werkte ze acht jaar lang als natuur-educatief medewerker bij het bezoekerscentrum De Poelboerderij aan het Wormer- en Jisperveld. Hier gaf zij rondleidingen aan kinderen van het basisonderwijs, ontwikkelde natuur educatieve programma’s en leidde de Jeugdnatuurclub. In 2008 ontstond bij haar het idee om natuurvriendelijke tuinen te gaan ontwerpen. Ze volgde een cursus Tuinontwerpen en Beplantingsleer aan het Wellant College in Gouda. In de zomer van 2012 rondde ze de cursus af. Ervaring in het tuinonderhoud deed zij op in het J.P. Thijssepark en De Braak in Amstelveen en bij Hoveniersbedrijven die zijn aangesloten bij de Wilde Weelde: een vakvereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen.

In 2013 startte Jacinta met haar bedrijf Hyjacinta Tuinontwerp. Haar kennis en ervaring in het ecologisch natuurbeheer vind je terug in het ontwerp en onderhoud van haar natuurvriendelijke tuinen.

top

 

 

 

SFEERBEELDEN

top

 

 

 

TARIEVEN

Het ontwerpen van je tuin is maatwerk. Het is lastig om vaste tarieven te geven. Maar het hoeft lang niet altijd prijzig te zijn! Je kunt bij mij terecht met al je tuinvragen. Groot of klein, van geveltuin tot villatuin. Je kunt mij vragen voor alleen een beplantingsadvies van een enkele border tot en met een volledig ontwerp voor je tuin, inclusief de beplanting.

Voor het aanleggen van je tuin heb ik contact met hoveniers uit Amsterdam. Als je wilt kan ik daarin bemiddelen.

top

 

 

 

OFFERTE

Om een offerte te kunnen maken wil ik weten wat je wensen zijn. Hiervoor kom ik bij je thuis. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

top

 

 

 

CONTACT

JE KUNT MIJ BELLEN OF MAILEN MET AL JE TUINVRAGEN.
Tel: 06 – 180 57 306
email: hyjacintatuinontwerp@upcmail.nl

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

top