Filips v. Almondestraat

Amsterdam, 2018

De opdrachtgevers wilden van de tuin een extra leefruimte bij de woning laten maken. Binnen en buiten moesten op elkaar aansluiten en er moest een mooie overgang komen. Ze wilden een tuin met weelderige beplanting waarin ze gezellig kunnen borrelen met vrienden en familie. In de tuin moest ook een hangmat kunnen staan en ze wilden ‘s morgens vroeg en aan het eind van de dag kunnen genieten van de zon.

Deze tuin wordt aan twee zijden omsloten door muren van een aanliggend woonhuis. Daardoor is er veel schaduw. In de zomer is er op twee momenten van de dag zon achter in de tuin. Dat is de beste plek voor het terras. Om de tuin niet in een keer te kunnen overzien heb ik een border voor het terras geplaatst. De tuin bestaat nu uit 3 delen: een vlonder bij de woning waarop een klein tafeltje kan staan, een loopruimte en het terras. De overgang van de woning naar de buitenruimte wordt gevormd door een vlonder van Robinia, een Europese hardhoutsoort.

Top