Ravensbergeweg

Reeuwijk, 2017

De beplanting in deze grote tuin aan de Reeuwijkse plassen was sterk verouderd. Het oorspronkelijke ontwerp was gedateerd. De wensen van de opdrachtgevers waren o.a.: Een plek voor twee auto’s. Een plek voor de trampoline. Een tuinhuisje of een buitenkeuken. Een plek voor de roeiboot en een goede vlonder waar hij aan kan liggen. Een zitje op het westen, een terras in de schaduw en een terras in de zon.

Hier heb ik optimaal gebruik gemaakt van de breedte. Door de planken van de vlonder over de hele breedte te leggen lijkt de tuin nog breder. Omdat er geen inkijk is vanuit de omgeving, heb ik de midden ruimte open gehouden. Door bomen vlak bij de woning te plaatsen ontstonden er mooie zichtlijnen en lijkt de tuin dieper. Om de tuin te laten aansluiten op de architectuur van het huis heb ik voor rechte lijnen gekozen.

Top